header photo

چه بلایی سر جهان آمده است و ما در این رابطه باید چه کار کنیم؟

رهبر چین در نشست سران کشورهای عضو گروه 20:

  چه بلایی سر جهان آمده است و ما در این رابطه باید چه کار کنیم؟

روزنامه «چاینا دیلی» مقاله ای را با طرح سؤال اخیر مطرح شده از سوی «شی جین پینگ» رهبر چین در جریان برگزاری اولین جلسه مربوط به هفدهمین نشست سران کشورهای عضو گروه 20 در بالی اندونزی مبنی بر اینکه «چه بلایی سر جهان آمده است و ما در این رابطه باید چه کار کنیم؟»، منتشر کرد و نوشت طبق گفته های شی، اینها سؤالات زمان کنونی هستند.  

رهبر چین از تمامی کشورهای دنیا خواست برای عبور از مشکلات فعلی و ایجاد آینده ای به مراتب بهتر، دست در دست یکدیگر به این سؤالات پاسخ دهند.

طبق این گزارش، همانطور که شی باز هم صراحتا عنوان کرد، پاسخ های چین در برابر این سؤالات به این شرح هستند: «این اختلافات و تقابل های درون جامعه بین المللی است که مشکل اساسی محسوب می شود و راه چاره این است که تمامی کشورها در مواجه با خطرات و چالش ها، فارغ از اختلافات و تفاوت های احتمالی اشان، کنار یکدیگر بایستند».

قطعا، چالش ها در حال فشار آوردن و بسیار زیاد هستند، از پاندمی سرکش کووید-19 و اقتصاد شکننده و آسیب پذیر جهانی گرفته تا محیط پرتنش ژئوپلیتیک، تغییرات اقلیمی و بحران های غذایی و انرژی. تمامی این چالش ها به دلیل مدیریت ناکارآمد جهان که نتیجه نبود توافق و همبستگی است، در حال ادغام با یکدیگرند. با این حال، این چالش ها و مشکلات در برابر باور محکم جامعه جهانی قدرت تحمل ندارند و با شجاعت و وحدت می توان بر آنها غلبه کرد.

رهبر چین در ادامه سخنان خود ضمن اینکه از سران کشورهای عضو گروه 20 خواست تا این واقعیت را به رسمیت بشناسند که اختلافات راه به جایی نمی برند و قدرت، در حفظ وحدت است، به آنها تاکید کرد که نهایت تلاش خود را برای پیشبرد توسعه جهان به کار گیرند.

گروه 20 متشکل از کشورهای توسعه یافته و کشورهای مهم در حال توسعه، می تواند پلتفرمی کارآمد برای اقدام باشد آن هم در شرایطی که اعضای آن رویکرد هماهنگی را برای بررسی و رسیدگی به یک بحران پیش بگیرند. این کشورها به عنوان پیشتازان در عرصه توسعه، این قابلیت را دارند که موضوع نشست گروه 20 یعنی «احیای مشترک، احیای پرقدرت تر» را محقق سازند و اطمینان حاصل کنند که در این مسیر، هیچ کشوری عقب نمی ماند.

هدف از ابتکار توسعه جهانی و ابتکار امنیت جهانی که رهبر چین پیشتر مطرح کرده، تسهیل یک اجماع بین المللی جهت ارتقاء توسعه مشترک و برپا کردن صلح و ثباتی است که برای جلوگیری از یک احیای واگرا و نامتعادل جهانی ضروری محسوب می شود و بسیاری از کشورها پیشتر از این پیشنهادات به منظور حل مشکلات جهان استقبال کرده اند.

شی جین پینگ در ادامه سخنان اخیر خود نه تنها به مسیری که کشورها باید برای مقابله با بحران پاندمی و تسریع یک شروع مجدد اقتصادی پیش بگیرند، اشاره کرد بلکه در عین حال راه تزریق شتابی به مراتب پرقدرت تر به مسیر همکاری های بین المللی جهت محقق ساختن ساخت یک جامعه جهانی با آینده ای مشترک را نیز تعریف نمود.

آنچه رهبر چین از همتایان خود درخواست کرد، وحدت و بر دوش کشیدن مسئولیت هایشان است. چگونگی پاسخ سران کشورهای عضو گروه 20 به این درخواست شی، تا حد بسیار زیادی تعیین کننده خروج جهان از بادها و جریان های مخالف کنونی است.

منبع خبر

 

Go Back

Comment