header photo

ادامه اعتصاب های کارگری: ذوب آهن اصفهان، خودروسازی مرتب، کامیون‌داران و رانندگان کامیون در چند منطقه

ادامه اعتصاب های کارگری:

 ذوب آهن اصفهان، خودروسازی مرتب، کامیون‌داران و رانندگان کامیون در چند منطقه

کارگران اعتصابی به تاخیر در پرداخت دستمزد، پایین بودن دستمزد، و اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل معترض‌اند. اعتراض کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سهمیه سوخت و افزایش قیمت سوخت، بالارفتن هزینه ها و تبعیض است. خبرهای تایید نشده ای هم از اعتصاب کارگران شرکت فیروز و کاشی الوند منتشر شده است.

دوشنبه ۷ آذر، اعتصاب کارگران ذوب آهن اصفهان، شرکت خودرو سازی مرتب و اعتصاب کامیونداران و رانندگان کامیون دست‌کم در چند منطقه ادامه یافت.

کارگران اعتصابی به تاخیر در پرداخت دستمزد، پایین بودن دستمزد، و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل معترض‌اند. اعتراض کامیون‌داران و رانندگان کامیون به سهمیه سوخت و افزایش قیمت سوخت، بالارفتن هزینه ها و تبعیض است. خبرهای تایید نشده‌ای هم از اعتصاب کارگران شرکت فیروز و کاشی الوند منتشر شده است.

سومین روز اعتصاب کارگران مرتب خودرو

کارگران شرکت صنعتی مرتب از روز شنبه ۵ آذر در اعتراض به ۹ ماه تاخیر در پرداخت دستمزد اعتصاب کرده‌اند.

این کارگران ۹ ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند و از شنبه ۵ آذر در اعتصاب به سر می‌برند.

در ویدئویی که از این اعتصاب منتشر شده، کارگران در برابر شرکت تجمع کرده‌اند و پلاکاردهایی دارند که روی آنها نوشته شده: «کارگر داد بزن، حقتو فریاد بزن» و  «۹ ماه حقوق طلب داریم».

ادامه اعتصاب در ذوب آهن اصفهان

کلیپ های منتشر شده در رسانه های اجتماعی از ادامه اعتصاب کارگران ذوب آهن اصفهان خبر می دهند.

اعتصاب کارگران ذوب آهن اصفهان شنبه ۵ آذرماه ۱۴۰۱ با خواست افزایش دستمزد، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و مطالبات رفاهی آغاز شد. کارگرانِ شیفت صبح، تمامی بخش‌های ذوب‌آهن اصفهان در اعتراض به خُلف وعده مسئولین نسبت به تحقق خواست افزایش دستمزد‌ها دست از کار کشیده و مقابل ساختمان اداری توحید که دفتر مدیرعامل در آن قرار دارد، تجمع کردند.

کارگران سپس به سمت بخش بهره‌برداری راه‌پیمایی کرده، مسیر چُدن و مذاب را مسدود کرده و موجب توقف هر دو کوره‌ی بلند این بخش‌ها شدند. خط های بارگیری مختل و تخلیه واگن ها متوقف شد. راننده ها نیز جرثقیل ها را خاموش کرده و به اعتصاب پیوستند.

کارگران‌، ۲۴ آبان نیز با فراخوان قبلی در تمام بخش های ذوب آهن اعتصاب و در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند. مدیریت برای پایان دادن به اعتصاب، مبلغ یک میلیون تومان به حساب هر کارگر واریز کرد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، نماینده “شستا” در میان کارگران حاضر شد و اعلام کرد حقوق کارگران ۳ تا ۵ میلیون افزایش می یابد. و افزایش حقوق روز ۱۰ آذر اعمال خواهد شد. کارگران گفته اند در صورت عدم تحقق افزایش حقوق، اعتصاب را از سر می گیرند.

 

ادامه اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان کامیون

اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان کامیون از روز شنبه ۵ آذر آغاز شده و دوشنبه ۷ آذر برای سومین روز متوالی ادامه یافت. دوشنبه کامیون‌داران و رانندگان کامیون در چند شهر و منطقه از جمله شیراز، کازرون، خرم آباد، کرمانشاه، اسلام‌آباد، شهرضا و همدان ادامه یافت.

کلیپی ار اعتصاب رانندگان غرب کشور از ورودی پارکینگ مرز سومار در دوشنبه ۷ آذر ۱۴۰۱ منتشر شده که در آن راوی به ردیف کامیون های پارک شده در کنار جاده اشاره کرده و می گوید: «این کامیون ها از هفته قبل اینجا پارک شده اند. در دو روز گذشته فقط یک یخچال آمده. شیشه های پایانه اسلام آبار غرب را شکسته اند. به هیچوجه یک ماشین هم از اینجا رد نمی شود». همچنین گفته می شود رانندگان کل مرزهای غرب کشور در اعتصاب‌اند.

کامیون‌داران به کمی سهمیه سوخت معترض‌اند و می گویند در مراکز توزیع، سوخت در برخی موارد به سه برابر قیمت به آن ها فروخته می‌شود. آنان می‌گویند کرایه ها پایین است، اما سوخت، لاستیک، روغن، و لوازم یدکی روز بروز گرانتر می‌شوند. مشکل دیگر به رسمیت شناخته نشدن شغل رانندگان به عنوان کار سخت و زیان آور است. همچنین حق بیمه و دفتر بیمه درمانی تامین اجتماعی کارگران در بسیاری از مراکز درمانی پذیرفته نمی شود.

شنبه ۵ آذر، رانندگان کامیون‌های حمل بار در ذوب آهن اصفهان، کامیون‌داران و رانندگان سقز، رانندگان شرکت صنایع غذایی دینا (چی‌توز) نیز دست به اعتصاب زدند.    

یکشنبه ۶ آذر کامیون‌داران اصفهان، کرمانشاه، کاشان، شیراز، بومهن،کامیونداران معدن طلای موته اصفهان، مریوان، بندرعباس، و اعتصاب کردند.

یکشنبه ۶ آذر، در دومین روز اعتصاب کامیون‌داران، جلال موسوی، نایب رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی کامیون‌داران ایران نارضایتی کامیون‌داران از سهمیه و قیمت سوخت را تائید کرد اما گفت اعتصابی صورت نگرفته است.

موسوی تفاوت نرخ سوخت، ناکارآمدی سامانه‌های باربری و نامشخص‌بودن جایگاه‌های سوختی را − که سوخت سهمیه کامیون‌داران را تأمین می‌کنند − از مشکلات کامیون‌داران عنوان کرد. او جایگاه های سوخت را عامل افزایش قیمت سوخت معرفی کرد که به گفته ی او، سوخت را به سه برابر قیمت به فروش می رسانند. رئیس کانون انجمن‌های صنفی جایگاه‌داران همانروز ادعای جلال موسوی را رد کرد.

همایون صالحی روز یکشنبه ۶ آذر در رابطه با کمبود سوخت که یکی دیگر از علل اعتراض رانندگان است، گفت «بر خلاف گذشته، اکنون برای هر جایگاه سهمیه‌ای در نظر گرفته و اگر جایگاه‌دار سهمیه روز خود را عرضه کند ممکن است در مراجعات بعدی کامیون‌دار بدون سوخت بماند تا جایگاه سهمیه روز بعد خود را دریافت کند، طی روزهای گذشته بسیاری از جایگاهداران با کبود سوخت و فراورده مواجه بودند که منجر به اعتراض کامیون‌داران به جایگاهدار و اپراتور می‌شد

او افزود: «شرکت پخش فرآروده بر اساس طرح پیمایش نفت‌گاز را در اختیار جایگاه قرار می‌دهد و این چالش‌هایی را به وجود آورده است، بنابراین در بیشتر ساعات شبانه‌روز اکثر جایگاه‌های عرضه نفت‌گاز بدون سوخت و تلمبه‌ها خاموش هستند و این منجر به درگیری‌ها و اعتراضاتی شده است، البته در این چند روز گذشته اوضاع تا حدی بهتر شده است

جلال موسوی، نایب رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارفرمایی کامیون‌داران مدعی شد که در جلسه با مسئولان دولتی مشکلات کامیونداران پیگیری شده و آن‌ها وعده کرده‌اند که این مشکلات را برطرف کنند.

رانندگان می گویند به وعده های حکومت اعتماد ندارند. سال ۱۳۹۷ در پس از اعتصاب سراسری یک ماهه کامیون‌داران و رانندگان کامیون، دولت وعده رسیدگی داد اما هیچیک از وعده ها عملی نشد و شرایط کار آن ها سخت تر و هزینه هایشان بیشتر شده است. اوایل ۱۴۰۱ دولت باز قول داد به مشکلات کامیون‌داران رسیدگی کند ولی باز اقدامی صورت نگرفت.

سال ۹۷ که اعتصاب سراسری رانندگان حدود یک ماه طول کشید، حکومت برای مقابله با اعتصاب رانندگان از خودروهای باربری نهادهای نظامی بهره برد. به نظر می آید حکومت برای تکرار این سناریو در صورت ادامه اعتصاب کامیون‌داران آماده می شود.

دوشنبه ۷ آذر، کانال های اطلاع رسانی کامیون‌داران نامه ای به امضای معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی خطاب به مدیران کل راهداری استان های کشور را منتشر کرده اند. تاریخ نامه ۵ آذر ۱۴۰۱ است و در آن از مدیران کل استانها خواسته شده است در خصوص «نیاز مبرم به ناوگان جهت حمل کالاهای اساسی»، به فوریت به بندر خمینی ناوگان اعزام کنند.

۷ آذر ۱۴۰۱

منبع رادیو زمانه

Go Back

Comment