آذربایجان دموکرات فرقه سی

Azərbaycan Demokrat Firqəsi

فرقه دموکرات آذربایجان

ترس از افشای ماهیت رژیم

هراس از باز شدن مچ نامزدها

پخش زنده مناظره‌های تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری ممنوع شد

در جلسه‌ای که وزارت کشور با قوه قضائیه و صدا و سیمای جمهوری اسلامی و شورای نگهبان برگزار کرده، تصمیم گرفته شد که مناظره‌های انتخاباتی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران از قبل ضبط و پس از بررسی و احیاناً حذف و تحریف و سانسور پخش شود. حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهوری در کانال تلگرام‌اش اعلام کرده که حسن روحانی تقاضای تجدید نظر در این مصوبه را کرده است. معاون سیاسی رئیس جمهوری اسلامی این پرسش را مطرح کرده که آیا مردم محرم نیستند؟ محمد باقر قالیباف هم معترض است.

سلمان سامانی، سخنگوی وزارت کشور و رئیس کمیته حقوقی ستاد انتخابات در گفت‌و‌گو با خبرگزاری تسنیم گفته است که در دومین جلسه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری به ریاست وزیر کشور تصمیم گرفته شد مناظره‌های انتخاباتی به طور ضبط شده از صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش شود.

‌در جلسه یاد شده محمد جعفر منتظری (دادستان کل کشور)، علی عسکری (رئیس سازمان صدا و سیما)، امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی (نماینده مجلس و عضو شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما)، مسئولان ستاد انتخابات کشور و نماینده ناظر شورای نگهبان حضور داشتند.

این جلسه برای برخورداری برابر نامزدها از امکانات صدا و سیمای جمهوری اسلامی، ضوابط و چارچوب‌های تولید و پخش برنامه‌های انتخاباتی دوازدهمین دوره ریاست جمهوری برگزار شده بود.

حسام‌الدین آشنا می‌گوید حسن روحانی از کمیسیون بررسی تبلیغات خواسته است که در مصوبه ضبط مناظره‌های انتخاباتی تحدید نظر کند.

حسن روحانی که به استان فارس سفر کرده در نخستین واکنش به مصوبه کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری گفت:

 «امیدوارم ستاد تبلیغات انتخابات کشور، تجربه ها را بار دیگر مرور و تصمیماتی که راجع به نحوه مناظره‌های انتخاباتی اتخاذ شده،بررسی کند. طرفدار شیوه‌ای هستم که آزادترین شیوه باشد. همه باید بدون لکنت زبان سخن بگویند و نقد کنند و نکات مد نظر خود را اعلام نمایند.»

حمید ابوطالبی، معاون سیاسی رئیس جمهور هم در واکنش به خبر پخش نشدن مناظره‌های ریاست جمهوری به صورت زنده از سیمای جمهوری اسلامی ایران در صفحه توئیتر خود نوشت:

«ستاد انتخابات – که دولت در آن دراقلیت است – تصمیم گرفته مناظره‌ها را زنده پخش نکند. معنای این امر چیست؟ آیا کسانی که رییس جمهور می‌شوند صلاحیت زنده روی آنتن رفتن ندارند؟ یا قصد دارند برخی مطالب را سانسور کنند. یعنی مردم محرم نیستند؟»

محمد باقر قالیباف هم از کمیسیون بررسی تبلیغات انتخابات خواسته است که با درخواست عمومی برای برگزاری مناظره‌های آزاد و زنده موافقت و همراهی کند.

مشاور فرهنگی رئیس جمهوری اسلامی پیشنهاد داده که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران یک «میثاق اخلاقی» امضاء کنند:

«پیشنهاد می‎کنم همکاران دانشگاهی و حوزوی میثاق نامه ای را برای تعهد داوطلبان، ستادها و حامیانشان به رعایت موازین اخلاقی در رقابت‎های انتخاباتی تهیه کنند و همه داوطلبان به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری، میثاق نامه اخلاقی تبلیغات انتخاباتی را امضا کنند.»

پیش از این تحولات، پخش مکرر تصاویر ابراهیم رئیسی به شکل امام جماعت از صدا و سیما و همینطور جلوگیری از پخش سخنرانی حسن روحانی و پخش مناظره‌های مناقشه‌انگیز در ضدیت با دولت روحانی این ظن را به وجود آورده که صدا و سیما در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جانب ابراهیم رئیسی، نامزد تشکل اصولگرا موسوم به «جمنا» را گرفته است.

ابراهیم رئیسی هم در نامه‌ای که به علی عسکری، رئیس سازمان صدا و سیما نوشته، حسن روحانی را متهم کرده که در پوشش افتتاح برخی پروژه‌ها از صدا و سیما برای تبلیغات انتخاباتی‌اش سوءاستفاده می‌کند.

او نامه جداگانه‌ای هم به حسن روحانی نوشته بود که حیف است «نمایش‌های تبلیغاتی» داوری دیگران درباره او را مخدوش کند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنانی هشدار داده که «دشمنان در صدد تخریب انتخابات»‌اند. صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه هم در جمع رؤسای دادگستری و دادستان‌ها در سراسر ایران هشدار داد که ممکن است در طول انتخابات ریاست جمهوری در ایران حوادثی رخ دهد.

او از رؤسای دادگستری‌ها و دادستان‌ها در سراسر ایران خواست برای مقابله با این حوادث در هماهنگی با هم و با استفاده از نیروهای انتظامی و امنیتی وارد عمل شوند.

مناظره‌های تلویزیونی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸ به برخی از اعتراضات و ناآرامی‌ها در ایران دامن زده بود.

Facebook
Telegram
Twitter
Email